Bel ons

+32 9 336 39 42

We vertellen u graag meer

Microsoft wil van Dynamics 365 Business Central het beste ERP-systeem voor KMO-bedrijven maken

Het kostte Microsoft enige tijd om te formuleren wat het wil in de snel groeiende markt van ERP- en CRM-oplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven. Met de overstap naar de cloud en de creatie van het Dynamics 365 platform heeft het bedrijf onlangs haar ambities opnieuw gedefinieerd. Een van de uitkomsten is dat Microsoft van Dynamics 365 Business Central het beste ERP-systeem ter wereld voor KMO / MKB -bedrijven wil maken.       

In 2001 stapte Microsoft in de markt voor ERP-oplossingen met de overname van het Amerikaanse Great Plains. Een jaar later gevolgd door de overname van het Deense Navision Software. Deze acquisities creëerden een breed aanbod van 4 verschillende ERP-oplossingen, die echter qua functionaliteit deels overlapten. In de jaren die daarop volgden bleken Dynamics NAV (voor de KMO-markt) en Dynamics AX (voor de corporate accounts markt) het meest succesvol.

Omdat integratie voor zowel kleine als grote bedrijven de grootste IT-uitdaging is besloot Microsoft enkele jaren geleden om haar strategie te veranderen. Het bedrijf verplaatste haar focus van gekoppelde oplossingen naar een geïntegreerd platform. Een aanpak die alle individuele componenten uit het indrukwekkend brede scala van Microsoft’s software-oplossingen samenbrengt. Deze wijziging viel samen met de overgang naar de cloud. Daarbij koos Microsoft er voor om haar meest succesvolle on-premise ERP-oplossing voor KMO-bedrijven, Dynamics NAV (Navision), om te vormen tot het hart van haar intelligente cloud platform strategie voor dit marktsegment. Deze oplossing heet ondertussen Dynamics 365 Business Central.

Microsoft heeft onlangs duidelijke doelen voor de nabije toekomst gedefinieerd. Het bedrijf zet zich in om van Dynamics 365 Business Central "de beste ERP-oplossing ter wereld voor kleine en middelgrote bedrijven" te maken. Aldus Mike Morton, general manager D365 Business Central bij Microsoft tijdens de Directions 2020 conference in november 2020. Een van de focusgebieden voor de ontwikkel afdeling is het stroomlijnen van de implementatie – in Microsoft-termen het zogenaamde 'onboarding proces'. Doel is om dit proces zowel eenvoudiger, sneller als goedkoper te maken. En dat zijn natuurlijk stuk voor stuk aspecten die bedrijven in het KMO-segment aanspreken!

Microsoft is een sterke organisatie. Het bedrijf beschikt over het financiële vermogen en de R&D kracht om uitstekende software oplossingen te ontwikkelen. Daarnaast heeft Microsoft zowel de  marketing machinerie als de internationale distributiekanalen om Business Central op grote schaal te kunnen vermarkten, verkopen en implementeren.

Ondertussen kende Business Central technisch een enorme evolutie. Het belangrijkste voordeel voor u zijn de snelle en eenvoudige upgrades. Omdat gecertificeerde apps zoals ChemDis van Harmonize It en andere addons volledig naast de standaard base app staan, zijn upgrades niet langer lastig en moeilijk maar integendeel eenvoudig en snel. Als voorbeeld neem ik graag een klant die in Januari 2021 live ging, een paar weken voor de go live deden we een upgrade op een paar uren tijd. Gebruikers testten deze BC 17, en dat ging perfect.

Samengevat: KMO bedrijven die modernisering van hun ERP-oplossing overwegen doen er verstandig  aan om Dynamics 365 Business Central als een serieuze optie in overweging te nemen!