Bel ons

+32 9 336 39 42

We vertellen u graag meer

  • De wetgeving voor chemische producten volgen, was nog nooit zo eenvoudig

Een ERP-pakket dat u helpt om aan de wetgeving te voldoen

De chemische sector wordt door de wetgever sterk gereguleerd. Dat is nodig, want de gebruikte producten kunnen schadelijk zijn voor mens en milieu. Aan alle regels voldoen, is voor veel bedrijven een moeilijke en tijdsintensieve klus. Dankzij de ChemDis add-on voor Business Central, kunt u uw ERP-software gebruiken om te voldoen aan alle regelgeving voor rapportering. Zo bent u altijd in lijn met de wet.

Snel de juiste documenten

ChemDis zorgt voor correcte en volledige documenten
Print transportbonnen met de correcte informatie met een druk op de knop

Correct rapporteren in een oogwenk

Rapporten worden aangemaakt op basis van de wetgeving
Kies volgens welke regelgeving u wilt rapporteren

Klasseer uw producten

Vul per product de nodige veiligheidsklasseringen in
Klasseer volgens de ADR- en CLP-regels

Ervaar zelf wat onze software voor u kan doen

U wil snel en correct rapporteren, uw producten klasseren en altijd en overal aan de meest recente informatie kunnen? In deze demo tonen we u graag wat ChemDis voor uw bedrijf kan betekenen. Voorkom fouten en voldoe aan alle regelgeving.

Ik wil een gratis demo

Ik wil boetes en onregelmatigheden vermijden

De regels van REACH volgen zonder probleem

Met ChemDis is het een koud kunstje om te voldoen aan de regels van REACH. Dit wetgevend kader van het Europees Agentschap ECHA over het registreren, evalueren en beoordelen van stoffen legt u namelijk heel wat richtlijnen op voor het opstellen, opslaan en verspreiden van de veiligheidsbladen van uw producten. Vaak gaan die eisen het petje van een standaard ERP-pakket te boven. De ChemDis add-on vult Microsoft Dynamics NAV aan zodat het de juiste tools bevat om veiligheidsbladen correct in te vullen en ze volgens de regels door te geven aan partners.

In lijn met rapporteringswetten

Naast REACH moet een bedrijf ook alle richtlijnen volgen bij het rapporteren aan verschillende instanties. Ook hier schiet de standaard ERP-software vaak tekort, want rapportering is niet voorzien op de regelgeving van elke instantie. Of u nu aan VLAREM- of Seveso-regels moet voldoen, met ChemDis bent u zeker dat uw rapporten correct zijn opgesteld. De add-on bezit de tools om alle vereiste gegevens te verzamelen en in rapporten te gieten.

Klasseer uw producten

Ook het klasseren van stoffen is cruciaal in de chemische sector. Afhankelijk van de classificatie moet bepaalde informatie en symbolen toegevoegd worden aan documenten, etiketten of verpakking van goederen, zowel voor opslag als transport. Met ChemDis voegt u aan elk item in Microsoft Dynamics NAV klasseringen toe volgens verschillende regels zoals ADR, CLP en GHS. Bovendien print u in een handomdraai de juiste transportbonnen of stickers voor uw producten.

Een ERP-pakket dat voldoet aan de wet

Wilt u ontdekken hoe ChemDis uw ERP-pakket omtovert in een tool die u helpt voldoen aan de strenge regelgeving van de chemische sector? Contacteer ons dan voor meer uitleg.