Bel ons

+32 9 336 39 42

We vertellen u graag meer

Sofel

Harmonize It en Netronic transformeren Sofel's productieplanning met visuele oplossing

Sofel is al meer dan 25 jaar actief in het mengen en verpakken van autocosmetica en industriële reinigingsproducten. Het biedt een breed scala aan producten, variërend van zeer zure tot sterk alkalische producten, evenals olie-in-water en water-in-olie emulsies, oplosmiddelen en alcoholen. Het merendeel van onze producten wordt verkocht onder private label.

 

 

 

 

 

Het ERP-traject met Harmonize It en Netronic

Voordat we in contact kwamen met Harmonize It en Netronic, gebruikten we een softwareoplossing van relatief lage kwaliteit om onze inkoop, verkoop en productie te beheren. Toen deze software het einde van zijn levensduur bereikte, waren we min of meer gedwongen om naar een andere oplossing te zoeken. Dankzij hun vermogen aan onze eisen te voldoen tegen een redelijke prijs, kozen we al snel voor Microsoft Dynamics 365 Business Central en ChemDis van Harmonize It.

Harmonize It adviseerde ons wel dat onze productieplanning niet standaard kon worden uitgevoerd worden in Business Central. Ze stelden VPS – Visual Production Scheduler - van Netronic voor als naadloze uitbreiding op Business Central. Het visuele aspect sprak ons meteen aan en we werden getriggerd om meer te ontdekken. We wilden absoluut een geïntegreerde oplossing - zonder extra werk, bv. in Excel - en met een hoge visuele weergave van de gegevens. VPS beloofde op al deze vlakken een oplossing te bieden.

 

Implementatie van VPS in Business Central

Met de implementatie van deze oplossing hebben we opmerkelijke resultaten behaald. De integratie met Business Central verliep soepel, zonder dat er dure interfaces moesten worden gebouwd of gegevens heen en weer moeten worden gekopieerd. Onze gegevens zijn altijd up-to-date, nauwkeurig en volledig. Bovendien maakt de visuele oplossing het planningsproces veel gemakkelijker en kunnen wijzigingen in het productieplan zonder al te veel moeite worden aangebracht, zelfs tot het laatste moment.

Gedurende het hele proces van samenwerking hebben we een positieve ervaring gehad. Het gebied waar we de meeste waarde hebben gekregen, is de naadloze integratie van hun oplossing met onze bestaande systemen, waardoor complexe workarounds of handmatige processen overbodig zijn.

 

De impact van de nieuwe oplossing

De impact van het werken met Harmonize It en Netronic is aanzienlijk voor ons geweest. De toegevoegde flexibiliteit is zeker een van de belangrijkste voordelen. Door de onzekere omgeving waarin we de afgelopen jaren hebben moeten werken, met beperkte beschikbaarheid van grondstoffen en langere levertijden dan aanvankelijk bevestigd, is het van het grootste belang dat productieplannen zeer gemakkelijk en snel kunnen worden aangepast.

Op basis van onze tevredenheid kunnen we Harmonize It en Netronic aan anderen aanbevelen. Als je op zoek bent naar een betrouwbare, efficiënte en visueel gedreven oplossing die een uitgebreid overzicht van je bedrijfsactiviteiten biedt, moedig ik je sterk aan om actie te ondernemen en Harmonize It met VPS te overwegen. Je zult ongetwijfeld aangenaam verrast zijn door de positieve impact die het op jouw organisatie zal hebben.

 

Bekijk hier de project pagina van Sofel.