Bel ons

+32 9 336 39 42

We vertellen u graag meer

ERP Implementatie

Fourny

Klant:

Fourny

Opdracht:

ERP Implementatie

Projectleiding, Consultancy, Maatwerk en Nazorg m.b.t. de implementatie van financiële en logistieke processen.

Kerncijfers van dit project

BC users 10
Subscription Yes
Jet Reports Yes
De complexiteit voor het produceren van industriële lijmen samen met steeds groter wordende volumes brachten Fourny tot bij Harmonize It en ChemDis. Een standaard implementatie van Business Central, Jet en uiteraard ChemDis zette hen op het juiste spoor. Fourny was toe aan een nieuw ERP-systeem om ruimte te creëren voor groei. Als producent van lijmen en kleefmiddelen op maat, is een structuur voor alle specificaties en productgamma’s essentieel. Wim Nies, IT verantwoordelijke bij Fourny, vertelt: "We werkten vroeger met een boekhoudsoftware die opgewaardeerd was met enkele functies voor productie en logistiek. Zeker in de productieafdeling zelf merkten we dat het systeem niet genoeg ondersteuning bood en nooit onze snelle groei kon volgen." Fourny ging met Harmonize IT in zee voor een nieuw ERP-systeem waarmee ze vlotter konden blijven groeien. Het resultaat is Microsoft Dynamics 365 Business Central uitgebreid met de ChemDis module. Een ERP die volledig aansluit bij de werking van de organisatie. Nu, zo’n jaar later, heeft Fourny hun activiteiten reeds merkbaar uitgebreid. Dankzij de automatisering is dat gelukt met hetzelfde administratieve team.

Groeien zonder extra resources

“Dankzij de automatisering hebben we nu ook ruimte om te blijven groeien met dezelfde administratieve ploeg”, zegt Wim. “Sinds de implementatie hebben we al twee medewerkers voor productie aangeworven.”

"We zijn veel sneller live gegaan dan verwacht. Er was geen sprake van kinderziektes of problemen met dataconversie. Na drie dagen waren we volledig overgeschakeld.", aldus Wim Nies