Bel ons

+32 9 336 39 42

We vertellen u graag meer

Microsoft Corp. kondigde onlangs zijn resultaten aan voor het kwartaal eindigend op 31 maart 2021, omzet van $ 41,7 miljard (een stijging van 19% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar), bedrijfsopbrengsten van $ 17,0 miljard (een stijging van 31%) en een winst per aandeel van $ 2,03 (een stijging van 45%). De netto-inkomsten stegen met 45% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar en kwamen uit op $ 15,5 miljard. Deze resultaten overtreffen de verwachtingen van de analisten.

"De Microsoft Cloud, met zijn end-to-end oplossingen, blijft overtuigende waarde bieden aan onze klanten die $ 17,7 miljard aan commerciële cloud inkomsten genereren - een stijging van 33% jaar op jaar", aldus Amy Hood, executive vice president en chief financial officer van Microsoft. Met deze voortdurende groei blijven de cloud activiteiten van Microsoft groter dan de gecombineerde cloud activiteiten van Google en Amazon.

In tegenstelling tot andere aanbieders lijken Microsoft en haar Dynamics 365 partnerkanaal niet door de crisis te worden getroffen. De omzet uit de Dynamics ERP- en CRM-producten en cloud diensten steeg met 26%, voornamelijk als het resultaat van een groei van de cloud omzet van Dynamics 365 met 45%. Deze groei is ongeveer drie keer groter dan de gemiddelde marktgroei voor ERP- en CRM-oplossingen.

Deze aanhoudende groei stelt Microsoft in staat om haar investeringen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, personeelsgroei en voortdurende innovatie voort te zetten. Dit is een belangrijke boodschap voor alle huidige en toekomstige Dynamics 365-klanten, aangezien hun digitale transformatie trajecten vaak nog maar net zijn begonnen en alleen maar verder lijken te versnellen.

"Meer dan een jaar na de start van de pandemie vertragen digitale adoptie curves niet. Integendeel. Ze versnellen en het is nog maar het begin", aldus Satya Nadella, chief executive officer van Microsoft. "Wij ontwikkelen de cloud voor het komende decennium, breiden onze markt verder uit en innoveren in elke laag van onze technologie om onze klanten te helpen veerkrachtig te zijn en te transformeren."

Deze aanhoudend sterke resultaten bevestigen het vertrouwen dat de Microsoft Dynamics 365 implementatiepartners en hun klanten hebben in een innovatieve toekomst. En als Dynamics 365 partner herhalen we deze mantra graag: "Een strategische keuze voor een Microsoft Dynamics 365 oplossing is een keuze voor een stroom van innovatie die nooit meer zal stoppen".