Bel ons

+32 9 336 39 42

We vertellen u graag meer

Vanaf april 2018 is Microsoft Dynamics 365 Business Central beschikbaar in 14 landen, waaronder België en Nederland. Microsoft Dynamics 365 Business Central markeert een belangrijke wijziging in het Microsoft Dynamics portfolio en de branding ervan.

  • Microsoft brengt onder de naam Microsoft Dynamics 365 Business Central een nieuwe cloudbased ERP service op de markt. Deze ERP service is functioneel identiek aan Dynamics NAV 2018 en ook volledig gebaseerd op de bestaande Dynamics NAV 2018 on-premise software.

  • Deze rebranding betekent niet dat klanten geforceerd over moeten stappen naar de cloud. Microsoft Dynamics 365 Business Central wordt de algemene naam voor de Microsoft ERP oplossing, waarbij iedere klant de keuze kan maken voor een clouddienst of een on-premise installatie.

 

Voordelen van Microsoft Dynamics 365 Business Central

Microsoft Dynamics 365 Business Central biedt kleine en middelgrote bedrijven belangrijke voordelen, dezelfde als Dynamics NAV.

  • Dynamics 365 Business Central is een alles-in-één oplossing. Bovendien volledig geïntegreerd met Outlook, Word en Excel. Dat betekent dat Dynamics 365 Business Central erg laagdrempelig is voor medewerkers die al gewend zijn met Office software te werken.
  • Microsoft Dynamics 365 Business Central levert direct bruikbare informatie over de bedrijfsvoering. De naadloze integratie van data en business analytics geeft bedrijven meer inzicht in hun resultaten.
  • De oplossing kan met het bedrijf meegroeien. Men kan eenvoudig en snel starten en de ERP oplossing in het gewenste tempo verder uitrollen.

 

De flexibiliteit van het cloud platform zorgt dat bedrijven zich snel kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden, extra verbruikers of net minder gebruikers dat kan meteen worden geregeld.

Een groot verschil met de traditionele NAV omgeving, is het licentiemodel. Dynamics 365 business central werkt op basis van een subscriptiemodel. Elke (named) gebruiker kost een vast bedrag per maand.

 

Twee uitvoeringen voor Microsoft Dynamics 365 Business Central

Microsoft Dynamics 365 Business Central is in twee uitvoeringen beschikbaar:

  • In de Essentials versie zijn naast de basisfuncties de volgende modules uit Dynamics NAV beschikbaar: Financieel management, Customer Relationship Management, Supply Chain Management, Human Resources en Projectmanagement. Voor de meeste kleinere en middelgrote ondernemingen is deze functionaliteit voldoende.
  • Met de Premium licentie heeft men ook de beschikking over de functionaliteit voor Service Management en Productie.

 

 

Cloudbased of on-premise ERP met Microsoft Dynamics 365 Business Central

Met de introductie van Microsoft Dynamics 365 Business Central heeft Microsoft een nieuwe stap gezet in de Dynamics 365 roadmap. Zowel voor de cloudservice als een on-premise implementatie is Harmonize It uw partner. We helpen u bij de keuze tussen on-premise en cloud en bij de keuze van het juiste Business Central pakket dat aansluit bij uw bedrijfsprocessen en behoeftes. Ook verzorgen we de eventuele migratie en hosting en helpen we u met de verdere integratie en de aanschaf of ontwikkeling van extensions.

 

Bekijk de Microsoft video over Microsoft 365 Business Central