Bel ons

+32 9 336 39 42

We vertellen u graag meer

Microsoft’s Mike Morton: "Wij zijn toegewijd om de ondersteuning op Dynamics NAV onverkort voort te zetten"

In 2016 kondigde Microsoft de opvolger aan van Navision of Dynamics NAV - haar traditionele, on-premise gebaseerde ERP-oplossing voor de KMO markt. Na enkele opstartproblemen rond de branding heeft het bedrijf nu een supersterke cloud en on prem gebaseerde ERP oplossing voor kleine en middelgrote bedrijven: Microsoft Dynamics 365 Business Central. Een belangrijke vraag voor de tienduizenden organisaties wereldwijd die Dynamics NAV gebruiken is welke ondersteuning ze in de nabije toekomst kunnen verwachten. Om jou in dit onderwerp inzicht te geven, hebben we een recent interview samengevat met Mike Morton, general manager Dynamics NAV en D365 Business Central bij Microsoft.

Budgetten voor bedrijfssoftware zijn doorgaans als lange termijn investeringen. Bedrijven kopen en implementeren een ERP-oplossing immers niet voor slechts een paar maanden. Wat zijn nu de beste scenario's voor een transformatie naar Dynamics 365 Business Central in de nabije toekomst.

Dit zijn de belangrijkste boodschappen die Mike Morton deelde in een interview op 4 maart 2021:

  • "Microsoft publiceert de levenscyclus en het ondersteuningsbeleid voor al haar producten, inclusief Dynamics NAV. Je vindt die informatie via deze link: Microsoft Lifecycle Policy | Microsoft Documenten"
  • "Microsoft is toegewijd om de ondersteuning op Dynamics NAV voort te zetten, om door te gaan met het ontwikkelen en vrijgeven van nieuwe releases en om Dynamics NAV onderdeel van de roadmap te laten zijn zolang we kunnen voorzien. Er is geen geheim plan om te stoppen met het uitbrengen van nieuwe on-premise versies"
  • "We willen ons on-premise product en cloud product Business Central zoveel mogelijk op elkaar afstemmen. Maar er komen ook innovaties die uitsluitend voor Business Central beschikbaar zijn. Een actueel voorbeeld is de integratie met Teams, die wel beschikbaar is voor Business Central en niet voor Dynamics NAV."
  • "We verwachten dat het overgrote deel van de innovaties en nieuwe mogelijkheden naar Business Central zullen gaan. Daarom willen we elke Dynamics NAV-klant aanmoedigen om op het voor hun juiste moment naar Business Central te migreren. Wij geloven dat ons cloud product Business Central voor onze klanten de beste ervaring biedt en op de lange termijn het meest kosten effectieve scenario is."

Het goede nieuws voor alle Dynamics NAV-klanten is dus dat de ondersteuning onverkort wordt voortgezet. En dat er nieuwe versies beschikbaar zullen komen. De echte innovatie kunnen we echter verwachten in Dynamics 365 Business Central, omdat die product lijn het strategische aanbod van Microsoft voor de KMO markt is.