Bel ons

+32 9 336 39 42

We vertellen u graag meer

Microsoft’s cloud succes stuwt financiële resultaten tweede kwartaal

Microsoft Corp. heeft onlangs z’n resultaten gepubliceerd voor het kwartaal eindigend op 31 december 2020. De onderneming boekte een omzet van $ 43,1 miljard (een stijging van 17% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar), een bedrijfsresultaat van $ 17, 9 miljard (stijging 29%) en een winst per aandeel van $ 2,03  (een stijging van 34%). Deze resultaten overtroffen de verwachtingen van de analisten. Het netto-inkomen steeg met 33% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar tot $ 15,5 miljard.

Ondanks de huidige wereldwijde crisis steeg de omzet uit de Dynamics ERP- en CRM-producten en cloud services met 21%. Dit werd voornamelijk gedreven door de Dynamics 365 cloud omzetgroei van 39%. In het eerste kwartaal steeg de omzet van Dynamics-producten en cloud services met 19%, gedreven door een omzetgroei van Dynamics 365 van 38%. Deze groei is ongeveer drie keer sneller dan de gemiddelde marktgroei voor ERP- en CRM-oplossingen.

"De toenemende vraag naar ons gedifferentieerde aanbod zorgde voor een commerciële cloud omzet van $ 16,7 miljard, een stijging van 34% op jaarbasis", zegt Amy Hood, executive vice president en chief financial officer van Microsoft. "We blijven profiteren van onze investeringen in strategische en snelgroeiende markten."

Veel aanbieders van bedrijfssoftware zijn door de crisis hard getroffen. Hun stagnerende of zelfs dalende omzet vertaalt zich vaak in besparingen op de R&D-uitgaven , een vertraagde groei van het aantal werknemers en daardoor een tragere innovatie. De aanhoudende groei van Microsoft stelt het bedrijf in staat haar investeringen op het gebied van research & development, personeelsgroei en voortdurende innovatie voort te zetten. Wat weer bijdraagt aan haar missie om elke persoon en elke organisatie op de planeet in staat te stellen meer te bereiken.

"Wat we in het afgelopen jaar hebben gezien is het begin van een tweede golf van digitale transformatie die elk bedrijf en elke industrie overspoelt", zegt Satya Nadella, chief executive officer van Microsoft. "Het opbouwen van een eigen digitale capaciteit is de nieuwe valuta die de veerkracht en groei van elke organisatie bepaalt. Microsoft leidt deze verschuiving met 's werelds grootste en meest uitgebreide cloud platform."

Deze aanhoudend sterke resultaten bevestigen het vertrouwen dat de Dynamics 365 partners en hun klanten in een voortdurend innovatieve toekomst hebben. En als succesvolle Dynamics 365 partner herhalen we deze mantra graag: "De strategische keuze voor een Microsoft Dynamics 365 oplossing is een keuze voor een stroom van innovatie die nooit stopt".

De waarde van het aandeel Microsoft stijgt al enkele jaren gestaag. In het kalenderjaar 2020 steeg het met maar liefst 63 procent! Aan deze stijging lijkt voorlopig nog geen einde te komen aangezien Microsoft voor haar derde kwartaal een beter dan verwachte omzetprognose aankondigde. In reactie op deze aankondigingen steeg het aandeel Microsoft naar een all-time high niveau.