Bel ons

+32 9 336 39 42

We vertellen u graag meer

Als je de implementatie van een nieuw ERP systeem overweegt heb je keuze uit twee soorten implementatie partners. Aan de ene kant zijn er de traditionele aanbieders die – kort samengevat – de software inrichten zoals jij vandaag de dag werkt, jouw eindgebruikers trainen en vervolgens vertrekken. Daarnaast zijn er aanbieders die de nieuwe software oplossing als een katalysator beschouwen voor veranderingen in bedrijfsprocessen en in denken. En voor het centraal stellen van jouw klanten. Zij kijken vooral naar het oplossen van knelpunten en het verbeteren van processen.

Interessant is natuurlijk de vraag aan welk soort aanbieder jouw bedrijf behoefte heeft. En de potentiele  aanbieders op jouw longlist langs deze scheidslijn te verdelen. Duidelijk is dat deze tweede categorie van  aanbieders over andere kennis en vaardigheden dient te beschikken. Het lef om lastige onderwerpen bespreekbaar te maken is er daar zeker één van. En het is goed om je te realiseren dat, gemiddeld genomen, deze groep van partners over meer ervaren consultants beschikt en doorgaans hogere tarieven berekent.  

Ondanks de huidige crisis, het veranderende koopgedrag en disruptieve business modellen kiest vandaag de dag de meerderheid van de ERP-kopers nog steeds voor het herautomatiseren van hun bestaande processen en inrichtingen. Soms als een bewuste keuze, maar vaak ook onbewust.

Maar wie de mogelijkheden van nieuwe technologie echt goed wil benutten moet bereid zijn tot veranderen. Oók als dat intern pijn doet! Een leverancier met de competenties van een sparringpartner is dan onmisbaar!

Als jij met jouw volgende ERP-pakket of digitale transformatie project ècht meters wilt maken doe je er goed aan om jouw implementatiepartner niet louter op basis van de laagste tarieven te selecteren. Je bent beter geholpen door goed te kijken naar de beste sparringpartner. En dat vormt dan meteen een solide basis voor een succesvol project met een positief rendement op jouw investering.

Harmonize It werkt met ervaren consultants. Ervaring in jouw branche, we zijn specialist voor ERP in de chemie. Onze referentielijst met chemische distributeurs en chemische producenten is daar het bewijs van. Tijdens een diagnostic of scan gaan we heel erg goed luisteren. Luisteren naar het management met betrekking tot de organisatiestructuur, processen en systemen: waar zijn de pijnpunten, wat werkt goed. Luisteren naar de kerngebruikers om voldoende detail te kennen over de bestaande bedrijfsprocessen. Deze informatie brengen we terug naar de standaard van Business Central en ChemDis: vaak passen de zaken ‘out of the box’, maar soms moeten we de vraag durven stellen om het bestaande proces aan te passen aan de standaard manier van werken. Kan dat niet dan zijn er soms “work arounds” of kunnen we met een beperkte aanpassing toch een efficiënt resultaat bekomen. Een scan of diagnostic is een uitdaging op zich en legt het fundament voor de verdere implementatie.