Bel ons

+32 9 336 39 42

We vertellen u graag meer

Microsoft Corp. publiceerde de resultaten van het kwartaal eindigend op 20 september 2020

met een omzet van $ 37,2 miljard (12% hoger dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder), een operationeel inkomen van $ 15,0 miljard (25% hoger) en een winst per aandeel van $ 1,82 (32% hoger). Het netto resultaat steeg met 30% in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar tot $ 13,9 miljard. Alle resultaten overtreffen de verwachtingen van analisten.

De omzet van Azure groeide met 48%, terwijl cloud services en server producten in totaal 22% stegen. In het voorgaande kwartaal groeide de omzet van Azure met 47% tegen een totale groei van 17% in dat segment.

Ondanks COVID-19 stegen de inkomsten uit de Dynamics ERP- en CRM-producten en cloud services met 19%, voornamelijk dankzij de groei van de Dynamics 365 cloud omzet van liefst 38%! Terwijl de omzet voor het bredere segment Productiviteit en Bedrijfsprocessen $ 12,3 miljard bedroeg en met 11% toenam. In het voorgaande kwartaal steeg de totale omzet van Dynamics met 13%, terwijl de omzet van Dynamics 365 toen met 38% groeide.

Deze snelle en aanhoudende groei in de bedrijfstoepassingen bevestigt het vertrouwen dat de markt heeft in de Microsoft Dynamics 365-oplossingen, in Microsoft’s intelligente cloudplatform en in de visie van Microsoft.

"De vraag naar ons cloud aanbod zorgde voor een sterke start van het fiscale jaar, waarbij onze inkomsten uit de commerciële cloud $ 15,2 miljard omzet genereerden, een stijging van 31% vergeleken met een jaar eerder", aldus Amy Hood, executive vice president en CFO van Microsoft. "We blijven investeren in de enorme kansen die voor ons liggen om groei op lange termijn te stimuleren."

Deze sterke financiële resultaten, gecombineerd met de positieve vooruitzichten voor de komende jaren, stellen Microsoft in staat haar investeringen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling voort te zetten.

"Het volgende decennium van economische prestaties voor elke industrie en elk bedrijf zal worden bepaald door de snelheid van hun digitale transformatie", aldus Satya Nadella, de CEO van Microsoft. "Wij innoveren ons volledige moderne platform om onze klanten in elke branche te helpen hun time-to-value te verbeteren, hun flexibiliteit te vergroten en hun kosten te verlagen."

Voor de implementatie partners van Microsoft en hun huidige en potentiële klanten bevestigen deze aanhoudende sterke resultaten het vertrouwen dat ze hebben in een stabiele en innovatieve toekomst.

Een strategische keuze voor de software oplossingen van Microsoft is een keuze voor een stroom van innovatie die nooit meer stopt.