Bel ons

+32 9 336 39 42

We vertellen u graag meer

Benieuwd wat er in de laatste versie anders is aan de user interface?

 

Navigatie

Er zijn 4 tools die de gebruiker ter beschikking heeft om door de applicatie te navigeren

  • De navigatiebar bovenaan, naast de bedrijfsnaam
  • Bookmarks net eronder, niet alleen voor pagina’s maar ook voor rapporten
  • Tell Me (zoeken), Alt+Q
  • Role Explorer, shift+F12

 

 

Binnen de role explorer kan je vanaf deze versie zoeken naar pagina’s (find, F3). De role explorer ziet er als volgt uit:

 

In deze versie zien we dat we ook makkelijker kunnen doorklikken naar gerelateerde records (dit is nog niet op alle types van pagina's beschikbaar, we zullen hier meer van terug zien in volgende releases):

 

 

Een belangrijke toevoeging: Gefilterde views worden nu opgeslaan in de URL. Je kan de link aldus copieren en bv. doorsturen naar een collega, die dan dezelfde filterset te zien krijgt. Zelfs indien je collega de view op zich niet heeft.

 

Verdere zien we een aantal kleine verbeteringen voor gebruik op tablets en smartphones inclusief een verhoogde snelheid (de paginastructuur wordt meteen geladen, de data komt er meteen na) bij het laden van de pagina.

 

 

 

Het aanpassen van de gebruiker interface

 

Elke gebruiker kan zelf personaliseren via drag & drop acties. Deze personalisaties worden opgeslaan op de server, en ‘reizen’ dus met je mee naar bv. je tablet.  Dit kan je niet alleen in je eigen rolcenter uitvoeren maar ook op bijvoorbeeld pagina’s.

Verder kunnen we micro aanpassingen doen zoals iets uitklappen (alt+F6) of inklappen, dit wordt echter op de browser opgeslaan, en reist dus niet mee naar je andere devices. Denk bv. aan het inklappen van verkooporder regels terwijl je de andere velden van het order wil bekijken of invullen.

Verder kan je profielen aanpassen, voor een grotere groep mensen. Daarbovenop kan je voor alle gebruikers de in-app designer gebruiken om aan te passen, een stuk technischer. Dit creeërt AL code, dus hiermee moet je wat opletten.

 

Op zich is dit niet nieuw, maar men voegde het volgende toe:

  • Het is nu duidelijker te zien wat je NIET toont op je pagina’s terwijl je aan het personaliseren bent. Op die manier is het eenvoudiger om verborgen onderdelen terug toe te voegen.
  • Een functie om personalisaties te verwijderen binnen een pagina om je aanpassingen ongedaan te maken en terug te gaan de standaard layout
  • Run of Ctrl/click om tijdens het personaliseren toch naar andere pagina’s te springen die je dan ook verder kan personaliseren

 

Exporteren en importeren van profielen werd toegevoegd zodat je in een test of sandbox omgeving de profielen kan aanpassen (exporteren als zip bestand) en deze dan, wanneer de tijd er rijp voor is, in de productieomgeving kan importeren. Of je kan, voor je start met een groot aantal aanpassingen, eerst een ‘backup’ nemen door een export te doen, zodat je er op terug kan vallen indien nodig.

 

Troubleshooten van aangepaste schermen via de Customized Pages pagina. Die toont je de pagina’s die werden aangepast, met een functie om te detecteren of er problemen zijn op die aangepaste pagina.

 

 

Data ingave en data presentatie

Geindenteerde lijsten (tree view, hierarchie) met uit- en inklap mogelijkheden.

 

Alles in- of uitvouwen:

De mogelijkheid om als partner meer complexe pagina layouts te bouwen:

 

Tab of enter in een lijst (bv. verkooporder regels) om van cel naar cel te springen.

 

Je kan ook navigeren in een lijst met de pijltjes of je nu in editeerbare of niet editeerbare mode zit.

 

F2 : zoals in Excel, om in een cel de cursor vooraan dan wel achteraan te plaatsen, om data ingave te faciliteren.

 

 

Printen

In printer management kunnen we printers definiëren. Dit in combinatie met een aanduiding welk document naar welke printer moet, zorgt voor een verbeterde print ervaring.

 

Op deze manier kan je ervoor zorgen dat de browser wordt overgeslaan tijdens het printen, wat het werken alweer efficienter maakt.

 

Key contactpersonen Microsoft

 

Mike Borg Cardona: https://www.linkedin.com/in/mikebcmsft/

Blazej Kotelko: https://www.linkedin.com/in/kotelko/

 

 

Een volledig overzicht kan je vinden op Microsoft Docs