Bel ons

+32 9 336 39 42

We vertellen u graag meer

Common data service voorbeeld

CDS of Common Data Service moet je zien als een database met de master records, een database waar applicaties op kunnen connecteren om data te verrijken of data te gebruiken.

Common Data Service

Dit wil niet zeggen dat CDS per definitie de leiding heeft, neen: de bron van bv. klanten data kan Business Central zijn, terwijl de bron van prospect data Dynamics 365 for Sales kan zijn.

De idee is dat je de low-code of no-code oplossingen van Microsoft (Microsoft Power Platform, Power BI, Power Apps en Power Automate (aka Flow) gebruikt in combinatie met CDS zodat alle applicaties dezelfde brondata gebruiken. Je laat het Power Platform connecteren met CDS.

Om met CDS te werken, dus om data te synchroniseren tussen apps met CDS als tussenlaag, moet je nadenken over de volgende stappen:

  • Mappen van velden of metadata
  • Koppelen van informatie in records
  • Synchronisatie om CDS accuraat en volledig te hebben
  • Oplossen van conflicten

 

Integratie tussen Business Central en Dynamics for Sales als concreet voorbeeld

Waarbij bedrijven in Dynamics 365 Business Central linken naar business units binnen Dynamics 365 for Sales, om zo data in sync te houden tussen beide apps. Denk daarbij nog aan de mogelijkheid om PowerApps te gebruiken om extra data te genereren die gerelateerd is aan deze klanten/accounts.

 

 

 

Key personen bij Microsoft

https://www.linkedin.com/in/ivankoletic/

https://www.linkedin.com/in/henrikwh/